Защо да инвестираме в SEO оптимизация за търсачки?

Всеки модерен бизнес трябва задължително да има присъствие в онлайн света. Възможностите, които предоставя интернет за печалба на почти всеки бизнес модел са неограничени. През 2017 година някои от

SEO оптимизация за търсачки 1

SEO оптимизация за търсачки – крачката към по добър бизнес

най-големите компании отчетоха по-големи печалби от онлайн платформите си, в сравнение с физическите им обекти по целия свят. Факт, който е показателен за развитието на онлайн търговията и цялостния пазар. Четейки това, всеки бизнесмен би се запитал „как да започна и в какво да инвестирам ?“. Отговорът на този въпрос не е лесен, но водещия метод , който най-добре пасва на повечето онлайн бизнеси е SEO оптимизацията за търсачки. Дори Google, лидерът в онлайн света, официално съветва в своя блог, че най-доброто решение за дългосрочна инвестиция за онлайн магазини и сайтове е именно SEO оптимизация за търсачки. Ако не сте дори чували какво е SEO оптимизация за търсачки, в следващите редове ще представим най-важните елементи, които изграждат процеса на SEO оптимизация за търсачки

Какво представлява SEO оптимизация за търсачки?

SEO оптимизацията за търсачки е сложен, трудоемък процес, който отнема месеци за да донесе видими резултати. Въпреки необходимия период за проработване на SEO оптимизацията за търсачки, повечето маркетинг специалисти от световен ранг са на мнение, че именно SEO оптимизацията за търсачки е най-удачният вариант за дългосрочна инвестиция.

SEO оптимизацията за търсачки е важен елемент в почти всеки онлайн бизнес. В световен мащаб средните и големи компании вече имат годишен бюджет, включващ именно разходите за SEO оптимизация за търсачки. В България все още няма тази практика, въпреки че много фирми започнаха да

SEO оптимизация за търсачки 2

SEO оптимизация за търсачки – за по-големи печалби

инвестират все по-големи суми в онлайн маркетинга и в частност SEO оптимизация за търсачки.

SEO оптимизацията за търсачки трябва да бъде максимално добре изпълнена, във всеки един от многобройните си аспекти, за да се постигнат добри резултати. Има случаи, в които некачествената работа не само, че усложнява доброто класиране на даден клиентски сайта, а дори довежда до необратими наказания от Google. Имено поради тази причина нуждата от опитен екип, който да изпълни качествено SEO оптимизацията за търсачки за всеки сайт е основният критерии на всеки предприемач, който е решил да инвестира пари в SEO оптимизация за търсачки.

Основните елементи на SEO оптимизацията за търсачки определят цялостната стратегия за оптимизиране, която трябва да изкачи даден сайт до челните класирания в Google. Погледнато най-общо главните части на SEO оптимизацията за търсачки са :

 • Одит и анализ на ключови думи. Всяка професионално изпълнена SEO оптимизация за търсачки трябва да започне с анализирането на ключовите думи за проекта. Много важен момент от цялостната стратегия е правилния подбор на ключови думи, защото ако искаме една SEO оптимизация за търсачки да донесе високи резултати, тогава трябва задължително да подходим много сериозно към процеса на одит на ключови думи. Много често собствениците на сайтове и специалистите, провеждащи SEO оптимизацията за търсачки неглижират ключовите думи. Под неглижиране имаме в предвид например липсата на правилно зададени целеви страници т.е. страниците в даде сайт, по които искаме да се класира дадена ключова дума или словосъчетание. Професионалната SEO оптимизация за търсачки задължително обхваща този момент детайлно и не оставя съмнение в собственика на сайта, че са избрани най-добите думи за оптимизиране. Съветваме да се избират ключови думи, които да не са силно конкуренти, което ще доведе до по-бързо цялостно изкачване на сайта и по-осезаемо изпълнение на SEO оптимизацията за търсачки.
 • On-page SEO оптимизация за търсачки. Следващият главен етап в оптимизирането на сайт е
  SEO оптимизация за търсачки 3

  SEO оптимизация за търсачки – неизменна част от всеки успешен бизнес

  именно вътрешната SEO оптимизация за търсачки. Google отдавна държи на чисто техническите параметри на даден сайт ( скорост, тежест, мобилна версия, удобен дизайн за потребителите и други). В този процес на SEO оптимизация за търсачки е важно да се наеме екип, който да има достатъчно знания в оптимизирането на on-page Чисто техническите промени, които се правят почти винаги в даден сайт са в основата на добрите бъдещи резултати. Много дребни на пръв поглед детайли в технически план могат да изкарат вашия сайт на още по-високи позиции, но трябва да се изпълнят коректно всички тези малки, но същевременно много важни елементи от вътрешната SEO оптимизация за търсачки.
  Вътрешната структура на линковете между страниците е част от добрата SEO оптимизация за търсачки и е необходимо да се подходи много внимателно към определянето на връзките в самия сайт. Много специалисти не инвестират достатъчно внимание във вътрешния линкбилдинг, които е много важен аспект от цялостната стратегия, защото при неправилната му употреба може да се раздели тежестта между някои страници и да не се постигнат желаните резултати за определени ключови думи.
  Друга важна част от on-page оптимизацията е създаването на уникално съдържание, което да се харесва от търсачките. Всеки добър SEO специалист знае мотото на Google –„създавайте съдържание на хората, а не за търсачките“. Това ще рече, че текстовете във всеки сайт трябва да са насочени към хората, а не да са написани само заради SEO оптимизация за търсачки. Все пак има начин, чрез който да се постигне задоволителен баланс между полезното четиво за хората и текстове, които да са добре оптимизирани откъм гледна точка на модерната SEO оптимизация за търсачки. Този баланс се постига трудно и може да бъде направен само от опитни експерти по SEO оптимизация за търсачки и копирайтъри, имащи достатъчен опит в областта.

 • Off-page SEO оптимизация за търсачки. Ако цитираме един от най-големите гурута в света на SEO оптимизацията за търсачки Ранд Фишкин, то „уникалното съдържание и качествените външни линкове са в основата на всяка добра SEO стратегия“. Набирането на качествени линкове от авторитетни чужди сайтове е в основата на този елемент на SEO оптимизацията за търсачки. Няма професионална SEO стратегия, която да не предлага добри линкове от сайтове с голямо реноме за търсачките. Въпреки, че page rank системата на Google вече няколко години не е използваема, статистиките на сайтовете, които я имаха се запази и все още факторът „линк от авторитетен сайт“ влияе много силно върху крайното класиране на всеки уеб проект. Внимавайте с използването на готови софтуери за линкове, защото вредата от тях е почти винаги сигурна. Google все повече обръща внимание върху „естествеността“ на линковете към сайтовете, тоест ако те не са натурални, а са дело на софтуер – наказанието е сигурно. Горещо препоръчваме да прибегнете единствено до
  SEO оптимизация за търсачки 4

  SEO оптимизация за търсачки – консултирайте се с нас

  професионални услуги в сферата на външния линк билдинг.

 

 • SEO оптимизация за търсачки в социалните мрежи. Едва ли има собственик на бизнес, който да не е запознат със силата на социалните мрежи и най-вече тази на Facebook и Въпреки, че от Google се още отричат влиянието на социалните сигнали (харесване, споделяне, абониране и т.н.) върху класирането в SERP, много известни маркетинг специалисти заявяват, че SEO оптимизация за търсачки в социалните мрежи е задължителен елемент от всяка професионална услуга за оптимизация. Има най-различни опити, които доказват, че социалните мрежи влияят много силно върху класирането на отделни думи и страници. Особено, ако въпросните текстове и страници са споделяни и харесвани във Facebook.
  Повечето SEO компании предлагат отделна услуга за SEO оптимизация в социалните мрежи, което се припокрива често с маркетинг в социалните мрежи, но в крайна сметка няма две мнения – използването на Facebook, Youtube и други социални мрежи в днешната SEO оптимизация за търсачки е задължителна.

 

 • SEO оптимизация за търсачки за онлайн магазини. Въпреки, че онлайн магазините са сайтове както останалите други, има някои разлики, които обособяват отделния елемент в сегментацията на SEO оптимизацията за търсачки. Едва ли има по-инвестираща сфера в SEO оптимизация за търсачки от онлайн търговията. Нуждата от SEO е огромна за всеки един онлайн търговец, защото няма по-ценно от потребител, който е попаднал в магазина ви търсейки определена стока. Именно тогава възможността този потребител да се превърне в клиент е най-голяма. Таргетираният трафик е безценен за всеки търговец онлайн и това е най-важният ресурс в интернет средата за електронната търговия.
  SEO оптимизацията за търсачки, която се отнася за онлайн магазините има своите тънкости и различия, спрямо цялостнатa SEO оптимизация, но като цяло запазва й главните елементи. Професионално изпълнената SEO оптимизация за търсачки за онлайн магазини може да донесе печалба в пъти повече от инвестицията за оптимизизране, но трябва задължително да бъде направена според всичките модерни стандарти в

SEO оптимизация за търсачки от SEO Оптимизация ООД

SEO оптимизация за търсачки 5

SEO оптимизация за търсачки – качество преди всичко

Екипът на SEO оптимизация ООД предлага услугите си в сферата на SEO оптимизация за търсачки вече над 8 години. Ние сме се специализирали в разработването на най-различни проекти за най-разновидни бизнеси и клиенти. Нашата работа е да бъдем максимално близо до нуждите на клиентите ни, да вникваме в техните изисквания и заедно да постигнем високи резултати. SEO оптимизацията за търсачки е процес, при който се изискват много знания, опит и отдаденост към цялостната стратегия. Ние, екипът на SEO оптимизация ООД, с гордост може да твърдим , че сме реализирали стотици успешни кампании по SEO оптимизация за търсачки и сме оставили доволни десетки наши клиенти. Ако сте решили да инвестирате в SEO оптимизация за търсачки, не отлагайте, а заповядайте при нас! Ние ще ви поканим на опознавателна среща, в която ще изясним как да Ви бъдем максимално полезни и да направим вашия онлайн бизнес все по-печеливш!

Защо да инвестираме в SEO оптимизация за търсачки?

Какво представлява SEO оптимизация за търсачки?

SEO оптимизация за търсачки от СЕО Оптимизация ООД

 

 

5/5 - (1 vote)