SEO оптимизация цени

Развитието на бизнесът в онлайн света е постоянна, нарастваща величина. Много световноизвестни компании декларираха повече приходи от интернет сайтовете си, отколкото приходите от физическите си обекти. Инвестицията в онлайн присъствие е наложителен разход за всяка модерна компания, която иска да увеличи печалбите си. Онлайн марткетингът има различни методи, с които дадена фирма може да постигне добри резултати и респективно да печели повече посетители, клиенти и в крайна сметка да има повече доходи от уеб сайтовете си. Според един от лидерите в интернет

SEO оптимизация цени 1

SEO оптимизация цени – онлайн приходи

света Google – SEO оптимизацията е най-ефективният начин за постигане на дългосрочни резултати в популяризирането на даден уеб сайт в онлайн света. SEO оптимизация цените са достъпни за всеки бизнес поради гъвкавостта на решенията, които се предлагат като услуги в сферата на SEO оптимизацията. Според Google най-удачният вариант за инвестиция в онлайн меркетинг е инвестицията в SEO оптимизация тъй като при правилно

изпълнение на SEO стратегията за даден уеб сайт – резултатите, които могат да бъдат постигнати са най-дълготрайни и ползотворни. Разбира се не всяка SEO оптимизация цена или услуга е най-правилното решение за всеки вид бизнес онлайн, но като цяло инвестицията в SEO оптимизация си заслужава и се възвръща многократно в бъдещето.
За пример ще дадем електронната търговия, която зависи много от SEO оптимизацията и битката за челните класирания във всеки бранш е жестока.

Компаниите, имащи онлайн магазини, инвестират отдавна средства в SEO оптимизация и използват различни SEO оптимизация цени и услуги за да постигнат желаните резултати в SERP.
На родния пазар също има голямо раздвижване в инвестирането на различни компании в SEO оптимизация и това се забелязва най-вече в различните оферти за SEO оптимизация цена. С други думи компаниите, които се предлагат SEO оптимизация цени и услуги започнаха да имат различен ценови подход за всеки вид клиенти , което говори красноречиво, че малки, среди и големи фирми вече разбират нуждата от SEO оптимизация и инвестицията в нея.

SEO оптимизация цени 2

SEO оптимизация цени – постигане на резултати

Главното при избора на SEO компания е именно SEO оптимизация цените. Болшинството фирми, които искат да подобрят онлайн присъствието си посредством SEO оптимизация нямат представа от тънкостите при избора на SEO компания и първият им и единствен критерии е SEO оптимизация цената, което обаче често пъти се оказва нож с две остриета и затова ще ви предоставим обстойна информация относно правилния избор на SEO оптимизация цени, услуги и по какви критерии да предпочетете своята SEO компания, която да популяризира вашия бизнес в онлайн света.

SEO оптимизация цени – стандартни пакети

Първото питане, което си задава всеки собственик на бизнес, решил да инвестира в SEO оптимизация е : „колко пари да дам и каква SEO оптимизация цена да избера за моя уеб сайт ?“. Поради естеството на SEO оптимизацията няма как да се отговори еднозначно и лесно на горе зададения въпрос. Все едно да попитаме „колко струва една къща ?“, въпросът е сложен и отговорът му варира най-вече според нуждите и финансовите възможности на клиентите.

Компаниите, предлагащи SEO оптимизация са категоризирали няколко стандартни SEO оптимизация ценови пакети, които най-често се използват за ценообразуване на различните SEO услуги.

SEO оптимизация цена на месечен абонамент. Безспорно най-често срещаната форма за SEO оптимизация цена сред фирмите, които предлагат този вид маркетинг услуги. Самата услуга SEO оптимизация се нуждае от време за да даде резултати и в повечето случаи работата по дадена стратегия е минимум 12-18 месеца. Именно поради тази причина SEO оптимизация цената се заплаща всеки месец за определения период на работа, който са определили двете страни. Предимството на този вид SEO оптимизация цена е фактът, че SEO компанията изпълнява всички дейности по

SEO оптимизация цени 3

SEO оптимизация цени – генериране на трафик

популяризирането на уеб сайта. Клиентите, които се възползват от месечен абонамент за SEO оптимизация цена не се занимават с нищо, освен да бъдат осведомявани за направените промени и след време за постигнатите резултати. Този вид SEO оптимизация цена е подходящ за повечето фирми, които имат възможност да платят по-голяма сума за популяризиране и по този начин се съсредоточат върху бизнеса си, а не върху SEO материята, която е най-добре да бъде оставена в ръцете на професионалистите.
Важно е да знаете, че вие сте оставили цялата работа по SEO оптимизация на дадената компания, което е голяма отговорност за тях. SEO оптимизаторите, които сте избрали и SEO оптимизация цената, която плащате трябва да отговарят на вашите нужди и желания за бъдещите резултати в SERP. Именно поради този факт вие, собствениците на бизнеси, решили да инвестират в SEO оптимизация, трябва много внимателно да изберете

SEO компанията, която да ръководи целия процес на маркетинга и популяризирането на сайта / проекта ви.
Англичаните имат много вярна поговорка „евтиното излиза скъпо“. Тази сентенция важи с пълна сила и в избора на SEO оптимизация цената, която вие ще заплащате за проектите ви. Много собственици на сайтове решават, че SEO оптимизация цените от по-висока сума не си заслужават инвестицията и прибягват до SEO оптимизация цени с ниска стойност. Цялостният процес на SEO оптимизация е сложен, труден процес, отнемащ доста ресурси и сами може да се досетите колко резултатна ще бъде една стратегия, която струва 250 лв на месец например.

SEO оптимизация цени 4

SEO оптимизация цени – постигнати резултати

За да избегнете риска от избор на SEO оптимизация цена, която няма да ви донесе желаните резултати, винаги се интересувайте от портфолиото на SEO компанията и нейните постигнати резултати.  SEO оптимизация цената, която е базирана на месечен абонамент е най-разпространената в индустрията, както по света така и у нас. Ние, екипът на SEO оптимизация ООД също препоръчва този тип инвестиция за повечето ни клиенти.

SEO оптимизация цени за определени услуги. Има собственици на фирми, които решават да изпълнят част от цялостната SEO стратегия за своите уеб проекти. За този тип клиенти SEO оптимизация цените на услугите се формират според вида на услугата, която въпросите клиенти желаят SEO компанията да извърши. Примери за такива услуги са : SEO одит, израждане на линк билдинг стратегия, техническо SEO, писане на статии, попълване или редактиране на съдържание и още много елементи от цялостната SEO стратегия. Всичките тези услуги са обединени в т.нар. SEO курс, който показва в детайли на клиентите какво и как трябва да направят за да изпълнят качествено своята SEO стратегия.

Предимството на този вид SEO оптимизация цена е възможността да се възползват от нея самостоятелно собственици на сайтове, решили сами да се занимават с оптимизацията, така и големи компании, имащи за цел да обучат свои служители и те да се занимават изцяло със SEO оптимизацията на онлайн проектите им.

Още един пример за SEO оптимизация цена на определени услуги е SEO анализа (одит), който много често се поръчва от собственици на сайтове или компании, които искат предварително да разберат какво е състоянието на сайтовете им и да решат колко, как и в какво да инвестират средства за по-

доброто популяризиране. Този вид SEO оптимизация цена е може би най-популярната фиксирана услуга, която може да закупите от SEO компания. Отново трябва да обърнете внимание на избора си за SEO специалистите, които ще извършат анализ на сайта ви. Много важно е този одит да бъде

SEO оптимизация цени 5

SEO оптимизация цени – повишаване на продажбите

професионално направен, защото от него ще зависи всички бъдещи промени, които ще трябва да приложите.

Последният пример, които си заслужава да споменем в определените (фиксирани) услуги за SEO оптимизация цена е Google Adwords кампаниите. Много сфери на бизнеса предпочитат да комбинират SEO оптимизацията с използването на рекламната мрежа на Google. По този начин докато се развива SEO оптимизацията и постига необходимите резултати, Google Adwords осигурява посещения и целеви трафик за вашите сайтове. Типичен пример за SEO оптимизация цена посредством Google Adwords са онлайн магазините, които постоянно имат нужда от посетители, които да се превърнат в клиенти. Доброто водене на Google Adwords кампания е нелека работа и внимавайте при избора си на маркетинг компания, която да върши тази отговорна работа за вас.

SEO оптимизация цена за специфични уеб проекти. Този вид SEO оптимизация цена се определя, ако даден клиенти има по-различни нужди за проекта си от стандартно обявените в ценовата листа на компаниите. Например повечето SEO стратегии включват няколко статии седмично като ново съдържание на даден уеб сайт. Ако клиентът обаче пожелае да му се добавя ново съдържание всеки ден или иска повече брой линкове към сайта си за по-кратко време, тогава SEO оптимизация цената се къстъмизира, тоест се определя според желаните услуги от клиента. Поради слабата познаваемост на SEO оптимизацията в родината ни, този вид SEO оптимизация цена почти не се предлага, защото самите клиенти нямат нужния опит в SEO и трудно могат да преценят какво точно им е нужно за сайтовете им. Въпреки това, при детайлен анализ и установяване, че даден уеб сайт има сериозна нужда от повече работа по даден аспект от SEO оптимизацията (съдържание, линк билдинг, технически настройки и други), SEO компанията е длъжна да препоръча действията на клиента си, защото в противен случай може да не се постигнат желаните резултати, ако се използва стандартната SEO оптимизация цена.

SEO оптимизация цени 6

SEO оптимизация цени, достъпни за всички

SEO оптимизация цена за консултации на час. И този вид SEO оптимизация цена е рядко срещана в България. Въпреки това я има и някои компании предлагат консултиране на час за хора, които имат познания в SEO областта и се нуждаят от професионални съвети за част от изградената от тях стратегия за популяризиране на сайтовете им. Почасовата SEO оптимизация цена и консултация е доста популярна в САЩ, където собствениците на сайтове и компании отдавна са наясно със сферата на SEO оптимизацията и сами се справят с целия процес.

Как да изберем правилната SEO оптимизация цена?

Най-важният процес при SEO оптимизацията за вас, клиентите е именно правилният избор на SEO оптимизация цена и компанията, която ще извършва процесът на оптимизиране. Не забравяйте, че вие оставяте в ръцете на други хора сайта си и неговото популяризиране. Най-важното нещо в онлайн света е присъствието на даден сайт, неговата популярност и трафикът, който генерира. Тъй като важността на правилният избор на SEO оптимизация цена е огромен, в следващите редове ще ви представим основните елементи, по които ще се ориентирате в избора си на SEO компания и правилният план, по който да работите.

Сигурни резултати за кратко време. SEO сферата е такава индустрия, че „светкавичните и сигурни резултати“ е фраза, от която трябва да бягате като дявол от тамян. Няма професионална компания, занимаваща се със SEO оптимизация и предлагаща SEO оптимизация цени, която да гарантира бързи резултати и №1 в Google. Правилното изпълнение на SEO оптимизацията отнема време, най-малко 12 месеца и всеки, които твърди , че ще изкара сайта ви на челни позиции за 2-3 месеца е меко казано непрофесионалист. Разбира се има сфери, в които конкуренцията е слаба и такъв

SEO оптимизация цени 7

SEO оптимизация цени – качеството преди всичко

период за №1 в Google е напълно реален, но в повечето бизнеси водещите ключови думи са заети и битката е много голяма и отнема доста време за да се преборите с вашите конкуренти за първите позиции в SERP. Повечето компании гарантират резултати след 12-18 месеца, в зависимост от

конкуренцията в областта на вашия бизнес.

Ниска цена на SEO оптимизацията. Вече споменахме, че SEO оптимизацията е сложен процес, отнемащ време и ресурси на много маркетинг и SEO специалисти. Невъзможно е да се постигнат добри резултати посредством SEO оптимизация цена, която да е фрапиращо ниска, в сравнение с останалите на пазара. Средната стойност на SEO пакета за месечен абонамент например е около 1000 лева, но има фирми на родния пазар, предлагащи услугите си за 250-300 лева на месеца, което е несериозно и говори за нецялостно изпълнение на най-важните SEO елементи в модерната SEO стратегия.

Некачествена линк билдинг стратегия. Много SEO оптимизация цени включват в стойността си слаба линк билдинг стратегия, която намалява и сумата на услугата. Google винаги са казвали, че основните два елемента на SEO оптимизацията са уникалното и редовно съдържание и качествените входящи линкове. Повечето клиенти не разбират колко сериозна може да бъде вредата от лош линк билдинг и как последствията за сайтовете им би бил катастрофален. Поинтересувайте се дали SEO оптимизация цената включва линкове от авторитетни сайтове и чак тогава решавайте да заплащате съответната сума.

Компенсация при слаби резултати. Случва се при всяка SEO компания да не проработи SEO стратегията така, както е планувана или поне за

SEO оптимизация цени 8

SEO оптимизация цени – доверете се на нас

определения период, за който е определена. В такъв случай професионалните SEO компании връщат част от сумата, заплатена за SEO оптимизация цена и по този начин компенсират клиентите си. Може да проучите дали има такава клауза във вашата SEO оптимизация цена.

Знайте, че:

 • SEO оптимизацията е процес, който се нуждае от време за да проработи с пълна сила. Най-удачният метод за избор на SEO оптимизация цена е месечният абонамент. Инвестирането в дългосрочен план е одобрено дори от Google, така че не се колебайте да се възползвате от предимствата на SEO оптимизация цена за месечен план. Основното правило тук е нуждата да изберете правилната SEО компания, която да се справи с вашите нужди.
 • Динамиката на SEO оптимизацията е голяма. Сферата се променя постоянно и измененията, които настъпват са ежедневни. Повечето SEO компании имат специалисти, които се информират за въпросните промени и ги прилагат в работата си на момента, гарантирайки по този начин най-добрите резултати според тенденциите в Избирайте SEO оптимизация цена и компания, които да се самоусъвършенстват постоянно.
 • Изборът SEO фирма да ръководи изцяло вашето популяризиране е най-удачният вариант за вашия бизнес. Оставете се в ръцете на професионалистите, заплатете вашата SEO оптимизация цена и се концентрирайте върху бизнеса си. Задължително проверете бъдещата си SEO компания за мненията на клиентите й, какво портфолио предлага, какви са постигнатите й резултати. Ако тази информация не е обявена на сайта на всяка SEO фирма, тогава има повод за съмнения дали могат да се справят с трудната задача да изведат даден сайт до №1 в Google!

 

SEO оптимизация цени 9

SEO оптимизация цени – обадете се за консултация

Каква е SEO оптимизация цената в различните страни

Формирането на SEO оптимизация цената зависи от различни фактори – размер на пазара, цените на конкурентите, броят служители и брой клиенти в момента, ниво на професионализъм и други. Ето и няколко любопитни факти за SEO оптимизация цената по световните пазари:

 • В САЩ компаниите, предлагащи SEO оптимизация цени и услуги отбелязват над двадесет процента растеж в сравнение с предната петилетка в сферата на този бизнес.
 • Любопитен факт е ръстът на електронната търговия в развитите страни и увеличаващата се нужда от SEO оптимизация за този бранш. Онлайн търговията за много бизнеси измести по приходи физическите обекти на същите тези бизнеси. Тенденция, която все повече ще се увеличава.
 • SEO фирмите отбелязват ръст от над 15% в клиентската си база спрямо миналата година. SEO оптимизацията все повече се нарежда измежду инвестициите за реклама и маркетинг на компании от малък, среден и висок обем. Все пак най-добрите резултати в дългосрочен план сепостигат най-вече чрез SEO оптимизация и правилния избор на компания и SEO оптимизация цена за всеки отделен бизнес и уеб сайт.
 • В света средностатистическата цена на SEO оптимизация цената е 3500 долара на месечна база. Най-ниската средна цена е около 1000 долара, докато най-високата средна е към 7500 долара. Базирайки се на ценовия диапазон в родината ни, в България цените са между 7-10 пъти по-ниски от тези  Европа и САЩ.
 • SEO оптимизация цени 10

  SEO оптимизация цени – повишете продажбите

  Най-предпочитания вариант за SEO оптимизация цена е месечния абонамент. Почти 70% от анкетираните световни компании за SEO оптимизация отчитат, че клиентите им предпочитат да им се доверят и предоставят изцяло проектите си на тях.

 • В развитите страни най-ниската цена за консултация на час е в Австралия, където цената средно е 120$, докато в САЩ е най-високата и е около 250$ на час.
 • Най-евтините SEO оптимизация цени са в Индия, което не бива да ни учудва, с оглед , че най-ниските IT услуги са именно в тази страна.

 

Най-важните елементи при SEO оптимизация цените

Важно е да знаете, че има няколко основни елемента, които винаги трябва да взимате под внимание, когато избирате някой от най-популярните планове за SEO оптимизация цена. Ето ги и тях:

SEO оптимизация цена за обучение. При този план вие ще заплатите пари за да проведете курс лично или на вашите служители. Много е важно да знаете, че трябва да подберете внимателно обучаващите се хора, защото реално инвестирате в тях, ако вие лично не се заемете с тази задача. Повечето курсове на обучение са доста по-евтини от месечната SEO оптимизация цена и затова някои собственици на сайтове и компании я предпочитат. Задължително трябва да има следните елементи в SEO курса :

 • Обучение за вътрешна SEO оптимизация
 • Обучение за анализ на ключовите думи
 • Обучение за външна SEO оптимизация
 • Обучение за SEO в социалните мрежи
SEO оптимизация цени 11

SEO оптимизация цени – увеличете трафика си

SEO оптимизация цена за месечен абонамент. Определено този вариант е най-използваният метод за постигане на най-добри резултати в SERP. Както вече написахме фирмите от световен мащаб споделят, че именно SEO оптимизация цената за месечен абонамент е най-поръчваният план и има защо. По този начин клиентите оставят всичко в ръцете на фирмата изпълнител и спокойно може да се концентрират върху работата по своя бизнес, докато SEO специалистите оптимизират и популяризират техните онлайн проекти. Елементите, за които трябва да следите, че присъстват във вашата месечна SEO оптимизация цена са:

 • Изграждане и изпълнение на цялостната SEO стратегия само и единствено от фирмата изпълнител.
 • SEO анализ на вашия сайт, чрез който да разберете какво ви е нужно като промяна в сайта и какво ще се планира да бъде променено от SEO специалистите
 • Изграждане на линк билдинг стратегия, чрез която постоянно да се изграждат входящи връзки от авторитетни сайтове към вашия уеб проект.
 • Създаване и промяна на съдържание. Ако имате съдържание в сайта си, то най-вероятно няма да бъде достатъчно SEO оптимизирано. Именно поради тази причина ще трябва да бъде включено в SEO оптимизация цената и този вид услуга, която не само ще ви зарежда с ново съдържание, но и ще редактира вече съществуващото такова.
 • Детайлни репорти за извъшрената работа. Няма как да не получавате отчети за процеса и прогреса на SEO оптимизацията и това трябва задължително да бъде заложено във всяка професионална SEO оптимизация цена.

SEO оптимизация цена за онлайн магазин. Поради естеството, динамиката и силната конкуренция в електронната търговия се обособи в последните години отделна SEO оптимизация цена, която обхваща само и единствено онлайн магазините.             При нея трябва да държите следните елементи:

 • Оптимизация на бизнес модела на онлайн магазина
 • Професионално представяне на продуктите ви
 • Консултация за ценовите политики в магазина ви
 • SEO оптимизация цени 12

  SEO оптимизация цени – увеличете органичните посещения

  Генериране на трафик

 • Ръководен на Adwords кампания
 • Компоненти за повишаване на продажбите

 

Едва ли има бизнес, който да не може да отдели средства за популяризирането на своя уеб сайт. Преди време основният въпрос, отнасящ се към инвестицията в SEO беше „дали да инвестираме в оптимизация ?“, докато днес въпросът е : „колко точно да инвестираме в SEO ?”.  Времената се менят, но иновативните компании вече са наясно, че SEO оптимизация е основен метод за популяризиране на сайтовете им и инвестицията в тази сфера се счита за нещо напълно нормално. Не отлагайте и не оставяйте конкурентите ви да печелят в повече от вас, а ни позвънете и ние ще намерим най-правилната SEO оптимизация цена за вашия бизнес , така че да печелите повече и да сте на челни позиции в Google !

 

 

SEO оптимизация цени

SEO оптимизация цени – стандартни пакети

Как да изберем правилната SEO оптимизация цена?

Каква е SEO оптимизация цената в различните страни

Най-важните елементи при SEO оптимизация цените

5/5 - (2 votes)