Защо да инвестираме в SEO на онлайн магазин ?

SEO на онлайн магазин 1 - растеж

SEO на онлайн магазин

Електронната търговия бележи огромен растеж в последните 5-6 години. Печалбите, които се реализират в интернет вече надхвърлят тези на физическите обекти при много известни компании по целия свят. Интернет продава – максима, която всеки търговец днес трябва да знае и да се възползва максимално от нея.

Едва ли има вече бизнес, който да няма собствен онлайн магазин и да се опитва да печели от него. Да, точно така – да се опитва, защото много онлайн магазини правят точно това – опитват се да печелят, но често не успяват или резултатите са далеч от задоволителни. Именно поради тази причина се налага инвестиция в SEO на онлайн магазин. Дори Google споделят, че SEO на онлайн магазин е най-подходящият начин да постигнете най-високи резултати на електронната ви търговия в дългосрочен план.

Всеки собственик на електронен магазин трябва да инвестира в дигитален маркетинг и най-удачният вариант за резултати, които да се задържат във времето е инвестицията в SEO на онлайн магазин. Наличието на професионално изпълнено SEO на онлайн магазин дава изключително развитие на сайта ви и гарантира повишаване на таргетираните посещения, които са най-ценните за всеки онлайн магазин.

Много е важно да знаете, че SEO на онлайн магазин трябва да бъде изпълнено изключително внимателно и от специалисти с опит защото в противен случай резултатите не само няма да са добри, а цялостното присъствие на сайта ви в търсачките и интернет може да бъде компрометирано така, че да имате големи проблеми в последствие.

Важни елементи на SEO на онлайн магазин

SEO на онлайн магазин 2 - популяризиране на сайт

SEO на онлайн магазин – стратегия

Най-важните елементи на SEO на онлайн магазин, които трябва задължително да получите във вашата SEO стратегия са :

  • Анализ на ключови думи – всяко SEO на онлайн магазин задължително започва с професионален одит на ключовите думи. Много, много важен елемент за електронните магазини, защото в последствие именно таргетираните думи ще довеждат клиенти в магазина ви и ако те са направени правилно –конверсиите ще са в пъти повече. Много внимателно собственикът на онлайн магазина ще трябва да определи думите, които ще му съответстват най-добре на продуктите в неговия онлайн магазин и по този начин ще може да конвертира най-добре потребителите си в клиенти.
  • Вътрешно SEO на онлайн магазин. Наличието на техническо SEO на онлайн магазин, както и оптимизация на текстовете и вътрешните линкове са следващата важна стъпка в цялостната стратегия за оптимизация на вашия електронен магазин. Процесът на on-page SEO на онлайн магазин е сложен и отнема време, но гарантира user & google friendly облик на магазина ви, което е предпоставка за високи класирания и повече потребители, превърнали се в клиенти.
  • Външно SEO на онлайн магазин. Наличието на качествени линкове от авторитетни сайтове е един от най-важните елементи в професионално изработената SEO стратегия. Google винаги са казвали, че линковете и съдържанието са в есенцията на високото класиране в Работата по този процес отнема доста време и резултатите се появяват след 6-12 месеца, но в дългосрочен план това е една от най-ефективните стратегии за популяризиране на сайтовете и изкачването им на челни позиции в търсачките.
  • Присъствие в социалните мрежи – Днес, когато онлайн светът е в огромната си част социални мрежи, видео и споделяне – SEO на онлайн магазин за социалните мрежи е задължителна част от всяка професионално изработена стратегия. Всички знаем, че силата на Facebook, Youtube и други социални сайтове е огромна и ако се използват правилно, брандбилдинга тези сайтове може да донесе огромни печалби и развитие на всеки онлайн магазин.

Защо да инвестираме в SEO на онлайн магазин?
Важни елементи на SEO на онлайн магазин